banner2

Logotip

logo brez napisa

Obrazložitev logotipa

Logotip: »Srce in razprta dlan sta zlita v eno«, modro bele barve, ob njem je zapisano ime Društva«. Izhajajoč iz stoletja znanih prepričanj strokovne in laične javnosti, da potrebuje medicinska sestra za opravljanje svojega poslanstva oziroma poklica: strokovno znanje, delovne roke in čuteče srce, je logotip Društva izdelal arhitekt Edi Koraca iz biroja Arh Deko (Arhitektura Design Koraca), v sodelovanju članic Društva Jane Spanžel in Bojane Zemljič. »Razprta dlan«, ki simbolizira pomen dotika v zdravstveni negi in hkrati predstavlja posebno vlogo delovnih rok medicinske sestre. »Srce na razprti dlani« simbolizira pričakovano etično držo, holističen pristop, empatijo, srčnost ter sočutnost, čustveno inteligenco, sposobnost profesionalne komunikacije, kar so naslednji osnovni pogoji, ki naj bi jih imela medicinska sestra, da bi lahko dobro opravljala svoj poklic oziroma poslanstvo. Modra barva simbolizira, mirnost, stabilnost, enotnost, harmonijo, zaupanje, resnico, varnost, čistost, red, lojalnost, nebo, vodo in s tem življenje. Bela barva predstavlja:čistost in sterilnost, zato je pogosta v bolnišnicah in medicini nasploh; nevtralnost, zato je bela zastava simbol želje po dogovoru.

Obrazložitev logotipa

Logotip: »Srce in razprta dlan sta zlita v eno«, modro bele barve, ob njem je zapisano ime Društva«. Izhajajoč iz stoletja znanih prepričanj strokovne in laične javnosti, da potrebuje medicinska sestra za opravljanje svojega poslanstva oziroma poklica: strokovno znanje, delovne roke in čuteče srce, je logotip Društva izdelal arhitekt Edi Koraca iz biroja Arh Deko (Arhitektura Design Koraca), v sodelovanju članic Društva Jane Spanžel in Bojane Zemljič.  »Razprta dlan«, ki simbolizira pomen dotika v zdravstveni negi in hkrati predstavlja posebno vlogo delovnih rok medicinske sestre. »Srce na razprti dlani« simbolizira pričakovano etično držo, holističen pristop, empatijo, srčnost ter sočutnost, čustveno inteligenco, sposobnost profesionalne komunikacije, kar so naslednji osnovni pogoji, ki naj bi jih imela medicinska sestra, da bi lahko dobro opravljala svoj poklic oziroma poslanstvo. Modra barva simbolizira, mirnost, stabilnost, enotnost, harmonijo, zaupanje, resnico, varnost, čistost, red, lojalnost, nebo, vodo in s tem življenje. Bela barva predstavlja:čistost in sterilnost, zato je pogosta v bolnišnicah in medicini nasploh; nevtralnost, zato je bela zastava simbol želje po dogovoru.

Aktualno

Kontakt

KONTAKTNE INFORMACIJE

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes17
mod_vvisit_counterVčeraj65
mod_vvisit_counterTa teden481
mod_vvisit_counterPrejšnji teden672
mod_vvisit_counterTa mesec2002
mod_vvisit_counterPretekli mesec1473
mod_vvisit_counterSkupno594639

Prisotni: 1 guests na strani
Vaš IP: 3.128.94.171
Datum: 25.04.2024

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Vec o tem si lahko preberete tem spletnem mestu.

Sprejemam uporabo piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information