banner2

Petek, 24. julij 2015 ob 04:51

Pojasnilo Zbornice- Zveze glede nejasnosti, k se nanašajo na podaljšanje licence

Spoštovani,

z namenom odprave morebitnih nejasnosti, ki se nanašajo na obvezo izvajalcev zdravstvene in babiške nege glede vlaganja vloge za podaljšanje licence ter z namenom odprave nejasnosti, zakaj je število evidentiranih pedagoških točk v portalu članov na spletni strani Zbornice – Zveze praviloma nižje od dodeljenih licenčnih točk na Ministrstvu za zdravje,

vam na podlagi določil Pravilnika o registru in licencah izvajalcev v dejavnosti zdravstvene ali babiške nege (Uradni list RS, št. 82/14) posredujemo naslednje pojasnilo:

1. Izvajalcem zdravstvene in babiške nege, ki za samostojno delo potrebujejo licenco (diplomirana medicinska sestra/diplomirani zdravstvenik, višja medicinska sestra/višji zdravstveni tehnik, diplomirana babica/diplomirani babičar) in jim je licenčno obdobje poteklo, se licenčno obdobje podaljša do 30. septembra 2015;

2. Izvajalcu zdravstvene in babiške nege, ki je zbral zadostno število licenčnih točk, Ministrstvo za zdravje v 30 dneh pred potekom veljavnosti licence izda odločbo o podaljšanju licence. Ker Ministrstvo za zdravje izda odločbo o podaljšanju licence po uradni dolžnosti, vloga za podaljšanje licence ne obstaja in je izvajalcem ni potrebno vlagati;

3. Zbornica – Zveza je Ministrstvu za zdravje v začetku leta 2014 predala vso dokumentacijo, ki se nanaša na licenčno vrednotenje strokovnih izobraževanj. Ministrstvo naj bi v marcu 2015 začelo z dodeljevanjem licenčnih točk;

4. Dodeljene pedagoške točke razvidne iz evidence strokovnih izobraževanj, ki so objavljene v portalu članov na spletni strani Zbornice – Zveze, niso istovetne z licenčnimi točkami Ministrstva za zdravje. V portalu članov so s pedagoškimi točkami ovrednotena zgolj tista izobraževanja, ki so potekala v organizaciji Zbornice – Zveze, regijskih strokovnih društev ter strokovnih sekcij. Na Ministrstvu pa bodo z licenčnimi točkami ovrednoteno tudi interna izobraževanja v zdravstvenih zavodih in pri drugih organizatorjih. Iz omenjenega razloga je število pedagoških točk Zbornice – Zveze praviloma manjše od števila dodeljenih licenčnih točk.

5. Na Ministrstvu za zdravje pojasnjujejo, da se zaradi omejenosti informativne podpore števila licenčnih točk ne da videti na internetnih straneh ministrstva. Zaradi zasedenosti linij v času uradnih ur prosijo, da zaprosilo o številu licenčnih točk posredujete na njihov elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. .

Sporočamo vam, da je za posredovanje uradnih pojasnil in konkretnih informacij drugače pristojno Ministrstvo za zdravje, kjer najdete tudi vse informacije na njihovi spletni strani.

Razumemo, da se vam v zvezi z omenjeno problematiko porajajo številna vprašanja in vam sporočamo, da si prizadevamo tudi z naše strani za vas pridobiti čim več informacij.

Prosimo vas tudi, da spremljate obvestila tudi na naši spletni strani(www.zbornica-zveza.si) in v reviji Utrip.

S spoštovanjem,
Zbornica - Zveza

 

Kontakt

KONTAKTNE INFORMACIJE

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes34
mod_vvisit_counterVčeraj101
mod_vvisit_counterTa teden599
mod_vvisit_counterPrejšnji teden672
mod_vvisit_counterTa mesec2120
mod_vvisit_counterPretekli mesec1473
mod_vvisit_counterSkupno594757

Prisotni: 2 guests na strani
Vaš IP: 18.191.228.88
Datum: 26.04.2024

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Vec o tem si lahko preberete tem spletnem mestu.

Sprejemam uporabo piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information