Torek, 03. september 2019 ob 14:25

Obvestilo Zbornice-Zveze članom društva - 38. člen ZZDej-K

Spoštovani,

dnevno prejemamo v našo pisarno mnoga vprašanja, vezana na realizacijo 38. člena ZZDej-K. Na vsa strokovno-vsebinska vprašanja odgovarja posebna DS Ministrstva za zdravje.

Mnoga vprašanja se nanašajo tudi na objavo obrazcev s strani regulatornega organa (vloga za oddajo licence in posebna izjava delodajalca).

Obveščam vas, da smo imeli na Ministrstvu za zdravje delovni sestanek prav s to vsebino. Ministrstvo za zdravje je v javno razpravo posredovalo Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o zdravstveni dejavnosti ZZDej –L: (Objava predloga na e-demokraciji) https://e-uprava.gov.si/drzava-in-druzba/e-demokracija/predlogi-predpisov/predlog-predpisa.html?id=10555

Omenjeni predlog opredeljuje izdajo »posebne licence«, vezane na 38. člen in podaljšanje roka za izdajo licence prvi skupini izvajalcev zdravstvene nege do 17. 12. 2020.

Glede na to, da je predlog ZZDej-L v rednem postopku, je pričakovati, da bo odločitev vlade znana predvidoma v mesecu septembru. Dokler ne bo znana dokončna odločitev, Zbornica – Zveza ne more sprejemati vlog za izdajo licence!

Na Ministrstvu za zdravje smo prejeli tudi zaprosilo, da ponovno obvestimo vse izvajalce zdravstvene dejavnosti, da se 38. člen ZZDej –K nanaša na vse izvajalce zdravstvene nege, na vseh področjih izvajanja zdravstvenega varstva, tudi v zdraviliški in rehabilitacijski dejavnosti in socialno-varstvenih zavodih.

Lep pozdrav / Best Regards,

Monika Ažman, dipl. m. s./RN, predsednica/president

Kontakt

KONTAKTNE INFORMACIJE

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes42
mod_vvisit_counterVčeraj136
mod_vvisit_counterTa teden629
mod_vvisit_counterPrejšnji teden218
mod_vvisit_counterTa mesec1478
mod_vvisit_counterPretekli mesec1473
mod_vvisit_counterSkupno594115

Prisotni: 1 guests na strani
Vaš IP: 3.141.200.180
Datum: 19.04.2024

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Vec o tem si lahko preberete tem spletnem mestu.

Sprejemam uporabo piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information