banner2

Ponedeljek, 13. maj 2013 ob 12:07

VABILO NA PLANINSKI POHOD NA ŠMOHOR ( 784 m )

Na planinski pohod na Šmohor gremo V SREDO, 15.5.2013 ob 7. uri. Dobimo se NA GLAVNI AVTOBUSNI POSTAJI v SLOVENJ GRADCU. Na pot gremo z avtobusom.

Iz Slovenj Gradca se bomo peljali približno uro in pol skozi Velenje, Celje do Laškega. V naselju Debro bomo začeli slabe tri ure trajajoč pohod proti Šmohorju po markirani planinski poti. Pot se sprva skozi del zaselka in preko travnikov enakomerno dviga , kasneje pa preide krajši del poti po makadamski cesti. Na polovici poti in nato vse do vrha preide spet v gozdno markirano pot z lepimi razglednimi točkami na Rečiško dolino, Laško in okoliške vrhove. Daljši postanek v Koči na Šmohorju bomo izkoristili za malico, počitek in ogled znamenitih Šmohorskih lip .V dolino se bomo vračali po drugi prav tako markirani poti in sestopili v Rečiško dolino , kjer nas bo pričakal avtobus. Za sestop v dolino bomo potrebovali slabi dve uri. Po zaključku pohoda se bomo z avtobusom zapeljali po Rečiški dolini cca 5 km do njenega začetka, kjer si bomo ogledali Plečnikovo cerkev Sv. Antona in se seznanili z njeno tako zgodovinsko kot tudi arhitekturno dediščino . Po ogledu se bomo z avtobusom vrnili v center mesta Laško in v krajšem sprehodu spoznali kraj in nekaj njegovih kulturno umetniških in zgodovinskih točk. Povratek v Slovenj Gradec je predviden do 19. ure na glavno avtobusno postajo v Slovenj Gradcu.

ZAHTEVNOST POHODA: lahka tura

OPREMA : glede na letni čas in pogoje za hojo primerno obutev ,primerna topla oblačila, , pohodne palice,

HRANA IN PIJAČA : iz nahrbtnika , individualno možna hrana in napitki v Koči na Šmohorju

POHOD VODI : Marjeta Škorja, vodnica PZS pri PD Slovenj Gradec

PRIJAVE SE ZBIRAJO DO 13.5.2013: Zofka Frank 031 611 453 in Danica Jančar 031 380 885

Pridite na pohod , saj velja : GIBANJE PREMIKA TUDI MISLI ! V primeru slabega vremena ali slabih pogojev za pohod bomo razmišljali o prestavitvi pohoda o čemer boste pravočasno obveščeni.

Slovenj Gradec, 9.5.2013

Kontakt

KONTAKTNE INFORMACIJE

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes42
mod_vvisit_counterVčeraj109
mod_vvisit_counterTa teden42
mod_vvisit_counterPrejšnji teden727
mod_vvisit_counterTa mesec2290
mod_vvisit_counterPretekli mesec1473
mod_vvisit_counterSkupno594927

Prisotni: 28 guests na strani
Vaš IP: 3.139.97.157
Datum: 28.04.2024

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Vec o tem si lahko preberete tem spletnem mestu.

Sprejemam uporabo piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information