banner2

Torek, 21. maj 2013 ob 14:02

UTRINKI IZ POHODA NA ŠMOHOR

Širni gozdovi in cvetoča polja, krasno vreme, ptičje petje, ta prava družba in požrtvovalna vodnica PZS PD Slovenj Gradec, Marjeta Škorja, so dajali občutek razkošja in sprostitve ki jo lahko doživiš le v naravi. …


Pohod kondicijsko ni bil zahteven, zato smo se toliko lažje posvečali okolici in klepetu. Marjeta nam je že na  avtobusu predstavila zgodovino in posebnosti Laškega, med potjo na planino Šmohor pa razkazovala sosednje vrhove, pokrajine in predele Rečiške doline.
Po slabi dve uri zmerne hoje smo prispeli do Šmohorskih lip in cerkvice Sv. Mohorja, se nato vrnili do koče, kjer smo se okrepili in odpočili, pa tudi malo pomartinčkali, saj je bilo prijetno sončno vreme, nato pa po drugi poti sestopili v Rečiško dolino. Ta del poti je bil na določeni točki bolj zahteven zaradi podrtih dreves v stezo, saj  so delovala neprehodno. To nas ni ustavilo. Smo pa preizkusili svoje plezalne sposobnosti.

 

SMOHOR2

 

Srečno smo prispeli v dolino in si ogledali Plečnikovo cerkev posvečeno Sv. Antonu Martinu Slomšku. Cerkev je nekaj posebnega in je vredna ogleda. Marjeta nas je seznanila z njeno zgodovinsko in arhitekturno dediščino. Tukaj smo spoznali, da smo tudi pevsko nadarjena skupina , saj smo ubrano zapeli kar nekaj pesmi. Duhovno podkrepljeni smo se nato z avtobusom odpeljali v center mesta Laškega , kjer smo si ogledali Hum- slikovito kuliso starega trškega jedra mesta Laško , se seznanili kje se Laščani poročajo in kje zabavajo. Laško živi za  pivovarno, za terme ter za najbolj odmevno tradicionalno prireditev " Pivo in Cvetje ", ki je mednarodno obiskana. Tudi mi smo se odžejali,se energijsko podkrepili  s pecivom in sladoledom.Polni lepih vtisov,  smo se vrnili domov.

 

SMOHOR

 

Vabljeni v našo veselo družbo tudi vi!

Kontakt

KONTAKTNE INFORMACIJE

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes28
mod_vvisit_counterVčeraj109
mod_vvisit_counterTa teden28
mod_vvisit_counterPrejšnji teden727
mod_vvisit_counterTa mesec2276
mod_vvisit_counterPretekli mesec1473
mod_vvisit_counterSkupno594913

Prisotni: 2 guests na strani
Vaš IP: 18.222.69.152
Datum: 28.04.2024

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Vec o tem si lahko preberete tem spletnem mestu.

Sprejemam uporabo piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information