banner2


Člane društva obveščamo, da bo 30.9.2019 potekalo strokovno izobraževanje v temeljnih postopkih oživljanja+ AED  (modul licenca).

Podrobnejše informacije z linkom za prijave bodo objavljene naknadno. Program v prilogi.

Zbornica zdravstvene in babiške nege slovenije - Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov slovenije, Sekcija reševalcev v zdravstvu, Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana, v sodelovanju z društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške organizira strokovno predavanje – modul licenca z naslovom Temeljni postopki oživljanja z vključenim aed, ki bo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, Gosposvetska cesta 1, Slovenj Gradec, dne 23. 5. 2019 v predavalnici na internem oddelku s pričetkom ob 14 uri.

Mednarodni svet medicinskih sester vsako leto ob mednarodnem dnevu medicinskih sester, ki se praznuje 12. maja, na rojstni dan Florence Nightingale izbere svojo vodilno temo. Zadnji dve leti je bila to Medicinske sestre: Vodilni glas. Leta 2017 smo razpravljali o vlogi zdravstvene nege pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja, leta 2018 pa obravnavali človekovo pravico do zdravja. Letos je naše vodilo Zdravje za vse. Medicinske sestre po vsem svetu vsak dan, v zahtevnih okoliščinah in z omejenimi sredstvi za zagotavljanje zdravstvenega varstva tistim, najbolj potrebnim pomoči, zagovarjajo zdravje za vse.

Mednarodni dan babic – 5. maj

Letošnji moto mednarodnega dneva babic se glasi:

Babice: zagovornice pravic žensk

Babiško delovanje sega globoko v zgodovino človeštva. Danes je babištvo, ki je pomemben del zdravstvenega sistema tako v svetu kot v Sloveniji, na pomembnem prelomu, tradicionalne vloge babic namreč ne ustrezajo zahtevam sodobnega časa. S tem v mislih je treba pripraviti novo vizijo in strategijo razvoja babištva v Sloveniji. Jasno je, da je eden izmed pomembnejših ciljev babiške vizije, da bi imela vsaka ženska dostop do kontinuirane babiške obravnave v času nosečnosti, poroda in v poporodnem obdobju.

Spoštovane članice in člani,

ob mednarodnem dnevu babic in mednarodnem dnevu medicinskih sester vas vabimo na slavnostno akademijo Zbornice – Zveze,

ki bo potekala v petek, 10. maja 2019, ob 18. uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Objavljamo povezave za prijavo na strokovno izobraževanje iz TPO (modul licenca), ki bo potekalo v četrtek, 18.4.2019 za člane Strokovnega društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške.

Spoštovani,

vljudno vabljeni na 12. kongres ZBN, ki bo pod okriljem Zbornice-Zveze potekal med 9. in 10. majem v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. V pestrem strokovnem programu sodelujejo priznani tuji in domači predavatelji.

Spoštovani,

Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec vabi člane/članice društva na že 9. znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo s področja zdravstvenih in socialnih ved z naslovom »Zdravje kot vseživljenjska in trajnostna vrednota«, ki se bo odvila 16. maja 2019 od 10. ure dalje.

Zbor članov bo potekal v ČETRTEK, 28.3.2019 ob 18.00 uri v NAMANOVI v SLOVENJ GRADCU.

Na Ministrstvo za zdravje (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo) smo s strani Državnega sveta Republike Slovenije prejeli vprašanje državnega svetnika mag. Petra Požuna glede finančnih posledic implementacije 38. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti (v nadaljnjem besedilu: ZZDej-K).

Stran 1 od 15

Kontakt

KONTAKTNE INFORMACIJE

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes64
mod_vvisit_counterVčeraj302
mod_vvisit_counterTa teden463
mod_vvisit_counterPrejšnji teden672
mod_vvisit_counterTa mesec1984
mod_vvisit_counterPretekli mesec1473
mod_vvisit_counterSkupno594621

Prisotni: 4 guests na strani
Vaš IP: 18.117.165.66
Datum: 24.04.2024

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Vec o tem si lahko preberete tem spletnem mestu.

Sprejemam uporabo piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information