banner2


Vsem članom in članicam Strokovnega društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške voščimo vesel Božič in srečno novo leto 2017!

DMSBZT Koroške

Delovna skupina za nenasilje v zdravstveni in babiški negi, ki deluje pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, je 6.12.2016 na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani pripravila strokovni posvet na temo NASILJE NAD ŽENSKAMI MED NOSEČNOSTJO. Udeležili so se ga strokovnjaki, ki delajo v zdravstvenem varstvu žensk, študenti babištva in zdravstvene nege ter predstavniki organizacij za nudenje psihosocialne pomoči za ženske in otroke - žrtve nasilja.

Delovna skupina za nenasilje v zdravstveni negi, ki deluje od leta 2000 v okviru Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, že petnajsto leto obeležuje mednarodne dni boja proti nasilju nad ženskami. Tokrat smo se svetovni kampanji, ki vsako leto poteka od 25. novembra do 10. decembra v več kot 100 državah, priključili s strokovnim posvetom na temo NASILJE NAD ŽENSKAMI MED NOSEČNOSTJO.

Nacionalna koordinacija Zbornice – Zveze: srednje zdravstvene šole se ne ukinjajo. Predlagana prenova poklicnega standarda je zgolj odziv na potrebe delodajalcev, razvoj stroke in na potrebe starejše in vedno bolj bolne populacije v Sloveniji

Ljubljana, 14. november 2016 – 14. november je svetovni dan bolnikov s sladkorno boleznijo. V Sloveniji je več kot 100.000 bolnikov s to boleznijo, njihovo število pa po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje strmo narašča.

Visoka šola za zdravstvene vede SG (VŠZV) vsako leto prireja že tradicionalno konferenco z mednarodno udeležbo, kjer udeleženci konference predstavijo številne izsledke raziskav iz področja zdravstvenih in socialnih ved.

Za ogled oz. prenos gradiva kliknite na posamezno datoteko:

Za ogled celotnega dokumenta v *.pdf formatu kliknite na spodnjo sliko.

Ljubljana, 26. 8. 2016

Medicinske sestre, babice in tehnike zdravstvene nege je globoko pretresel ponedeljkov tragični dogodek v Splošni bolnišnici Izola. Predsednica Zbornice – Zveze Monika Ažman je danes obiskala vodstvo zdravstvene nege v bolnišnici in vsem zaposlenim prenesla izraz podpore in sočutja.

Stran 5 od 15

Kontakt

KONTAKTNE INFORMACIJE

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes2
mod_vvisit_counterVčeraj101
mod_vvisit_counterTa teden567
mod_vvisit_counterPrejšnji teden672
mod_vvisit_counterTa mesec2088
mod_vvisit_counterPretekli mesec1473
mod_vvisit_counterSkupno594725

Prisotni: 1 guests na strani
Vaš IP: 3.140.198.43
Datum: 26.04.2024

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Vec o tem si lahko preberete tem spletnem mestu.

Sprejemam uporabo piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information