banner2


Vse prijavljene člane/članice Društva, ki se boste udeležili slavnostne akademije ob 12.maju na Bledu obveščamo, da smo organizirali avtobusni prevoz. Zbirno mesto je izza kotlovnice Splošne bolnišnice Slovenj Gradec ob 14.30 uri.

Letošnji moto mednarodnega dneva babic se glasi:

ŽENSKE IN NOVOROJENČKI – SRCE BABIŠTVA

Tudi Sekcija medicinskih sester in babic pri Zbornici – Zvezi, ki je članica svetovne babiške konfederacije od leta 1999, se pridružuje ciljem za izboljšanje zdravja žensk in otrok doma in po svetu. Babice se v Sloveniji strokovno združujejo že vse od leta 1925, ko je bilo ustanovljeno slovensko babiško društvo. Tako smo v lanskem letu praznovali 90-letnico strokovnega združevanja in delovanja babic. V skrbi za zdravje žensk, otrok in družin v Sloveniji deluje več kot 700 babic in babičarjev. V letu 2011 smo sprejeli prvi kodeks etike za babice.

Spoštovane članice in člani SDMSBZT Koroške!

Vabimo vas na slavnostno akademijo ob 5. maju – mednarodnem dnevu babic in 12. maju – mednarodnem dnevu medicinskih sester, ki bo potekala v četrtek, 12. maja 2016 ob 18.00 uri v Festivalni dvorani na Bledu, Cesta svobode 11, Bled.

Spoštovani člani SDMSBZT Koroške!

Vljudno prosimo vse člane Društva, da v svojih delovnih sredinah povprašajo in poprosijo kolegice, ki ustvarjajo v prostem času, da v namen razstave, ki jo bomo organizirali na slovestnosti ob 50-letnici Društva, prispevajo na ogled njihove stvaritve (nakit, slike, ročna dela idr.).

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške (v nadaljevanju DMSBZT Koroške), v skladu s Pravilnikom o priznanjih Društva, objavlja razpis za podelitev priznanj »srebrni znak« in »bronasti znak« posameznici/posamezniku ali skupini na področju zdravstvene in babiške nege za leto 2015 ter podelitev »jubilejnega priznanja« in naziva »častni član Društva«.

Spoštovani,

ob pripravah na slavnostno akademijo, s katero bomo obeležili  mednarodni dan babic (5. maj) in  medicinskih sester (12. maj), ki bo 12. maja 2016 s pričetkom ob 18. uri v Festivalni dvorani Bled, vam v vednost posredujemo vabilo članom na akademijo .

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije (v nadaljnjem besedilu Zbornica – Zveza) je obveščena o nameri vodstva UKC Maribor, da od zaposlenih medicinskih sester na oddelku za anesteziologijo, intenzivno terapijo in terapijo bolečine zahteva znanje hrvaškega jezika. Medicinske sestre, ki ne obvladajo znanja hrvaškega jezika, vodstvo UKC Maribor sili na tečaje hrvaškega jezika.

Spoštovani, pohodniška sekcija pri Društvu MSBZT Koroške obvešča, da načrtovani pohod v mesecu marcu odpade. Pohod bo organiziran v mesecu aprilu ali maju. Točen datum bo objavljen na spletnih straneh.

Spoštovani,

Obveščamo vas, da je Upravni odbor Zbornice – Zveze sprejel sklep, da se veljavnost članskih izkaznic, ki jim je veljavnost potekla meseca februarja 2016, podaljša do konca leta 2016.

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške vabi člane društva na volilni zbor članov, ki bo potekal v sredo 17.2.2016 ob 18.00 v Mladinskem kulturnem centru v Slovenj Gradcu (Ozare 18).

Stran 6 od 15

Kontakt

KONTAKTNE INFORMACIJE

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koroške

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes77
mod_vvisit_counterVčeraj65
mod_vvisit_counterTa teden541
mod_vvisit_counterPrejšnji teden672
mod_vvisit_counterTa mesec2062
mod_vvisit_counterPretekli mesec1473
mod_vvisit_counterSkupno594699

Prisotni: 1 guests na strani
Vaš IP: 3.14.250.117
Datum: 25.04.2024

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Vec o tem si lahko preberete tem spletnem mestu.

Sprejemam uporabo piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information